25/9/08

17-18-19 Οκτωβρίου: Τριήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία (BANSKO - Εθνικός Δρυμός Πιρίν - κορυφή Vihren 2914μ.)



Οργανωτικές πληροφορίες:
Η μετάβαση στον ορεινό οικισμό Bansko θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, τουριστικού γραφείου της περιοχής μας.
Η ομάδα θα διανυκτερεύει σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Η όλη διάρκεια του ταξιδιού δηλ. Αριδαία - Bansko είναι περίπου τρεις ώρες.
Η πορεία στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με Βούλγαρους Ορειβάτες - Οδηγούς βουνού.
Έκτός των άλλων η εκδρομή περιλαμβάνει και ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πιρίν (σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής). Στα σύνορα των δύο χωρών δεν απαιτείται διαβατήριο, αλά μόνο αστυνομική ταυτότητα.

Η περιοχή:
Η πόλη του Bansko βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 - 2.500 μ. Το Bansko είναι ένα νέο θέρετρο, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα από ξένους σκιέρ και τουρίστες, αλλά είναι αρκετά γνωστό στη Βουλγαρία. Το Bansko παρέχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό παρθένας φύσης του βουνού Pirin και της ατμόσφαιρας των παλαιών Βουλγαρικών μικρών πόλεων. Το Bansko δεν είναι μόνο ένα θέρετρο αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο.
Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.

Η ίδια η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τον υψηλό πύργο των 30 μ. και το ρολόι, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα ξυλόγλυπτα.
Τοποθετημένο ανάμεσα στο βουνό Pirin, το βουνό Rila και τα βουνά της Ροδόπης, το Bansko είναι ένα συμπαθητικό θέρετρο, με σύντομο καλοκαίρι και μακρύ χειμώνα.

Θαυμασμό προκαλούν και τα «μάτια» του Πίριν – οι περίπου 180 κρυσταλλένιες λίμνες του, στη λεία επιφάνεια των οποίων καθρεφτίζονται οι κοντινές ορεινές πλαγιές. Το βόρειο τμήμα του βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Πάρκου Πίριν και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των διατηρητέων φυσικών πάρκων της ΟΥΝΕΣΚΟ, λόγω της πλούσιας ποικιλίας σπάνιων και απειλούμενων.

Όροι συμμετοχής:
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένος γι΄ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα ενδιαφερόμενα μέλη ΄πρέπει μέχρι και την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, να έχουν προσκομίσει στα γραφεία του συλλόγου μας (Δημοκρατίας 17, στενό Εθνικής Τράπεζας) το ποσό συμμετοχής που είναι 140 ευρώ και περιλαμβάνει (μεταφορές, διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχείο, ημιδιατροφή).
Τα μέλη του συλλόγου που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες απο τους: , Δημήτρη Μαχαιρίδη 6979.495242, Βαγγέλη Καββαδία 6972.004685, Σάββα Παυλίδη 6976.352999 και Γεωργία Αμπάρη 6932. 111491.
Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: