11/9/08

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣO Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας, ιδρύθηκε μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, τον Ιανουάριο του 2003. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού ο σκοπός του συλλόγου είναι:
α) η διάδοση της ορειβασίας, υψηλού και χαμηλού βουνού, της αναρρίχησης, της σπηλαιολογίας και άλλων σχετικών με το βουνό αθλημάτων,
β) η εκπαίδευση των μελών του σε χειμερινές και θερινές συνθήκες διαβίωσης στο βουνό, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμύρων κ.τ.λ.
γ) η οργάνωση ομάδων διάσωσης και οδηγών στα βουνά,
δ) η διαφύλαξη και η φροντίδα του φυτικού και ζωικού πλούτου του τόπου μας,
ε) η διάθεση ανθρώπινου δυναμικού, υλικού και εγκαταστάσεων στην πολιτεία, όταν και όποτε αυτό ζητηθεί.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση κοινωφελούς χαρακτήρα. Τα έσοδα του προκύπτουν από τις συνδρομές των μελών του ή χορηγίες τρίτων.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας, διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει διετή θητεία και εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας, έχει πραγματοποιήσει κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων ζωής του, αξιόλογες εξορμήσεις τόσο σε βουνά της περιοχής μας, όσο και σε βουνά όπως Όλυμπος, Βέρμιο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: