12/9/08

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...

Ποτέ μου δεν κατάλαβα κιας τριαντάρισσα, γιατί αυτή η απαξία για τους οικολόγους. Τι στο καλό είναι αυτή η κοινωνική ομάδα που που δέχεται τόσα πυρά (ευτυχώς όχι απ΄ όλους) για τη δράση τους. Μήπως φταίει το ότι απελευθερώνουν φίδια κοντά στα χωριά μας. Μήπως είναι οι λύκοι το πρόβλημα, τους οποίους και αυτούς απελευθερώνουν δίπλα στις στάνες μας. Μήπως , μήπως είναι όλα φήμες;
Το οικολογικό κίνημα ουσιαστικά άρχισε να οργανώνεται στις ανεπτυγμένες χώρες μετά τα πρώτα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια αντανακλαστική αντίδραση κάποιων ανθρώπων σε αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν γύρω τους (μεγάλα εργοστάσια, τα πρώτα φουγάρα, τα πρώτα σκουπίδια κ.α.).
Μήπως όμως αυτοί οι πρώιμοι οικολόγοι ήταν και λίγο νεο-φοβικοί; (αντίδραση για λόγους ανασφάλειας σε οτιδήποτε καινούργιο).
Οι οικολόγοι δυστυχώς για όλους μας, έχουν κατ΄ επανάληψη δικαιωθεί γι΄ αυτά που έλεγαν. Μόλυνση περιβάλλοντος, καταστροφή εδαφών - εντατική γεωργία, τρύπα του όζοντος, κλιματικές αλλαγές κ.α.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα χαρακτηρίζονται οι γραφικοί ή οι τρελοί της παρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: