12/10/09

ΜΠΟΡΟΒΙΤΣ....στοιχεία


Το Borovets είναι το παλαιότερο και δημοφιλέστερο χειμερινό θέρετρο στη Βουλγαρία. Βρίσκεται σε ύψος 1.350 μ. και με τις υψηλότερες πίστες στα 2.600 μ. του βουνού Rila μεταξύ των ιστορικών πεύκων, στο πόδι της αιχμής Moussala (2.925 μ. είναι η υψηλότερη κορυφή στη Βαλκανική χερσόνησο. Το Borovets είναι ευπρόσιτο, όντας σε μια απόσταση μόνο 70 χλμ. από τη Σόφια και 270 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.
Η κοντινότερη πόλη είναι το Samokov (8 χλμ. από το θέρετρο). Το Borovets αναπτύχθηκε σε ένα σύγχρονο θέρετρο σκι της υψηλής κατηγορίας με αρκετά ξενοδοχεία πολυτέλειας, εστιατόρια, discos, πολλά καταστήματα και μεγάλη επιλογή πιστών και ανελκυστήρων. Το Borovets είναι ένα θέρετρο του αλπικού τύπου και παρέχει πολύ καλές συνθήκες για snow-sports: σκι, snowboarding, cross-country skiing, ski jumps and biathlon, ski-doo, ice-skating κ.λ.π.
Το θέρετρο έχει φιλοξενήσει δύο φορές το World Cup Competition in Alpine Skiing. Η διαδρομή biathlon είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Συνήθως οι πίστες του Borovets έχουν κάλυψη χιονιού από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο. Ο αέρας στο Borovets είναι πολύ καθαρός. Η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ποιο κρύου μήνα Ιανουάριου είναι - 4,6 °C.
Υπάρχουν διαθέσιμες πίστες για αρχαρίους, μέσους και έμπειρους σκιέρ, οι οποίες σχεδιάζονται με τα διεθνή διακριτικά γνωρίσματα και τα πολύγλωσσα σημάδια. Οι πίστες είναι και διατηρούνται σε υψηλά πρότυπα. Όλες οι πίστες στο Borovets βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Ανώμαλες και biathlon διαδρομές βρίσκονται 2 χλμ. μακριά από το θέρετρο μαζί με τις ανώμαλες διαδρομές εκπαίδευσης.
Το Borovets έχει ένα καλά οργανωμένο σύστημα ανελκυστήρων, συμπεριλαμβανομένου του ανελκυστήρα «γόνδολα». Υπάρχουν 8 πυροβόλα χιονιού για τεχνητό χιόνι, για να εγγυηθούν την κάλυψη χιονιού εάν είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: