21/10/09

Κατασκευάζουν αυθαίρετο στον Όλυμπο....

Δείτε το video.
Κατασκευάζουν αυθαίρετο στον Όλυμπο και κανείς δεν αντιδρά. Τι και αν «Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008» επαναφέρουν το θέμα φέρνοντας στην επιφάνεια και το φωτογραφικό υλικό που δείχνει την εξέλιξη στην κατασκευή του παράνομου κτίσματος;
Η πολιτεία είναι ουσιαστικά απούσα.
Το αυθαίρετο κτίσμα κατασκευάζεται στη θέση Μεγάλη Γούρνα του δυτικού Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.500 μέτρων πολύ κοντά στις ψηλές κορυφές του μυθικού βουνού.
Στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 «Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος» κατήγγελλαν την παράνομη αυτή ενέργεια σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Απευθύνθηκαν και στον εισαγγελέα Λάρισας, αποστέλλοντας και φωτογραφίες που έδειχναν το αυθαίρετο κτίσμα στην αρχή της κατασκευής του.
Μετά από αυτές τις κινήσεις εκδόθηκαν αποφάσεις διακοπής εργασιών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τη Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όσες ενέργειες όμως έγιναν από τις υπηρεσίες, δε στάθηκαν ικανές να προστατεύσουν το βουνό από την αυθαιρεσία. Αυτοί που το κατασκευάζουν συνέχισαν και συνεχίζουν να αγνοούν επιδεκτικά και προκλητικά τις αποφάσεις της πολιτείας και έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο να αποκτήσει το κτίσμα σκεπή.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες για αυτούς που το κατασκευάζουν, για αυτούς που τους καλύπτουν αλλά και για τις υπηρεσίες που αδυνατούν να επιβάλουν τη νομιμότητα.
Είναι πραγματικά καταπληκτικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δυνατόν κάποιοι να παραβιάζουν και να αγνοούν τόσο κατάφωρα και ασύστολα νόμους και αποφάσεις κρατικών οργάνων.

Πηγή:
http://fp08.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: