4/11/08

1-11/2008: Ανάβαση στο όρος Πίνοβο με τον ΕΟΣ Κομοτηνής

Η ομάδα στην κορυφή του Πινόβου Κορφούλα 2154μ.



Πρωί στο χωριό Αετοχώρι λίγο πρίν την αναχώρηση.
Το Σαββατοκύριακο 1-2/11 την περιοχή μας επισκέφτηκαν ορειβάτες από την Κομοτηνή. Στο πρόγραμμα της εκδρομής τους εκτός των άλλων, δηλαδή μπάνιο στα Λουτρά και βόλτες στην γύρω περιοχή, υπήρχε και πρόταση για ανάβαση στην κορυφή του Πινόβου.
Το Πίνοβο (και όλο το ορεινό τόξο του Βόρα) τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλο ορειβατικό ενδιαφέρον, γι΄ αυτό και σύλλογοι από όλοι την Ελλάδα μας ζητούν πληροφορίες για το βουνό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο φέτος το Φθινόπωρο 6 σύλλογοι έχουν πραγματοποιήσει οργανωμένες αναβάσεις.
Ο Ορειβατικός σύλλογος Αριδαίας μέσα στα πλαίσια της αποστολής του, που είναι και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας παραχώρησε εθελοντές-μέλη, με σκοπό να πραγματοποιηθεί από κοινού ανάβαση - ξενάγηση με τους ορειβάτες από την Κομοτηνή.
Η ανάβαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/11 από το Αετοχώρι με προορισμό την κορυφή κορφούλα του Πινόβου. Κατά την διάρκεια της πορείας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για τα διάσπαρτα πολεμικά μνημεία τα οποία υπάρχουν από την περίοδο του Α΄ παγκόσμιου πολέμου.
Για την Αλμωπία ακούσαμε για άλλη μια φορά τα καλύτερα σχόλια. Το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι γυρίζουν την Ελλάδα εδώ και χρόνια, οπότε η άποψη τους έχει άλλη βαρύτητα. Ας συνδράμουμε όλοι ώστε η περιοχή μας να αναδείξει την πλούσια φυσική ομορφιά που αναμφισβήτητα διαθέτει με σιγουριά και εξωστρέφεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: