21/10/08

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ Νο1


Κάραλης Δ.- Θεοδωρόπουλος Α.
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

Η ορειβασία και όλες οι παράμετροί της παρουσιάζονται με αναλυτικές λεπτομέρειες και διεισδυτικό αλλά ευχάριστο ύφος, συνοδευόμενες από κατατοπιστικά και λεπτομερή σχέδια. Για τους συγγραφείς και τους συνεργάτες τους η ορειβασία αποτελεί στάση ζωής και το βιβλίο αυτό είναι ένα καταστάλαγμα της μακρόχρονης και εντατικής ενασχόλησής τους με το Βουνό και την Εκπαίδευση στο χώρο της Ορειβασίας αλλά και της διεξοδικής μελέτης και παρακολούθησης της διεθνούς βιβλιογραφίας. Παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι τεχνικές για μια ολοκληρωμένη αλλά και όσο το δυνατόν ασφαλέστερη προσέγγιση στο βουνό σε ένα έγχρωμο εγχειρίδιο πλαισιωμένο από φωτογραφίες ορειβατικής δράσης.





Συγγραφέας: Τσίπηρας Κώστας Σ. Εκδόσεις Κέδρος Ετος έκδοσης: 10/2003 Αρ.Σελίδων: 269


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ελλάδα που αγαπώ.Τα βουνά της, τα ποτάμια της, οι απλοί άνθρωποί της, η φύση της. Κάποιοι φωτισμένοι και τίμιοι πολίτες.Η Ελλάδα που μισώ.Η συμβιβασμένη. Η ταπεινωμένη. Η ραγιάδικηOdio et amo. Αγαπώ και ΜισώΕνας άνθρωπος, που δεν μπορεί να μισήσει ποτέ αυτό που συγχρόνως αγαπά, μοιάζει με τη σκύλα που δεν μάχεται το λύκο σαν έρχεται επίβουλα στο μαντρί, αλλά ζευγαρώνει μαζί του.Φως. Σκιά.Καλό. Κακό.Λόγος. Εικόνα.Εικόνα. Λόγος.



Σφήκας Γ.
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται τα κυριότερα ελληνικά βουνά, οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο πεζοπόρος για να ανέβει σ' αυτά, τα ορειβατικά καταφύγια και τα χωριά που θα συναντήσει στο διάβα του καθώς και τα σπουδαιότερα αναρριχητικά πεδία.Επίσης δίνονται πληροφορίες για τα χιονοδρομικά κέντρα, τους ορειβατικούς συλλόγους την πανίδα και τη χλωρίδα των ελληνικών βουνών και τα δάση τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: