21/1/10

Εξοπλισμός Ορεινής Ποδηλασίας


Η ποδηλασία στο βουνό (Mountain bike), έχει πλέον πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Αυτό δημιουργεί και την ανάγκη, για περισσότερη έρευνα από τους ειδικούς, με σκοπό την παρουσίαση νέων ασφαλέστερων και πιο εύκολων στην χρήση προϊόντων. Πλέον θα λέγαμε ότι όχι απλά υπάρχουν υλικά, αλλά υπάρχει πληθώρα για κάθε χρήση και σκοπό.
Παρακάτω θα δείτε μια γενική παρουσίαση του βασικού εξοπλισμού για την ποδηλασία βουνού, που έχουμε μαζί μας σε ημερήσιες εκδρομές.

Ποδήλατο βουνού - υπάρχουν τύποι ποδηλάτου ανάλογα την χρήση.
Αυτά που δεν έχουν καθόλου αναρτήσεις - κατάλληλα για ομαλές κλίσεις εύκολα πεδία.Ποδήλατο βουνού, με μπροστινή ανάρτηση.

Αυτά με μπροστινή ανάρτηση - είναι και ο ποιο διαδεδομένος τύπος κατάλληλα για κλίσεις , μονοπάτια.
Αυτά με διπλή ανάρτηση - χρησιμοποιούνται σε πολύ δύσκολες επιφάνειες - μονοπάτια.
Ποδήλατα καταβάσεων - μοιάζουν με αυτά της διπλής ανάρτησης, όμως χρησιμοποιούνται περισσότερο σε καταβάσεις με μεγάλες κλίσεις.Το κράνος είναι πολύ βασικό εξάρτημα ατομικής προστασίας και πάντα απαραίτητο.
Κράνος - υπάρχουν στην αγορά κράνη ποδηλασίας, ανάλογα με το είδος ποδηλασίας και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας.


Σακίδιο - μικρού όγκου και μεγέθους 10 - 15 λίτρων για την μεταφορά υλικών - εργαλείων - ρούχων.


Ανταλλακτικά - εργαλεία σε περίπτωση βλάβης - Σαμπρέλα - τρόμπα - κλειδιά Alen κατάλληλα για το ποδήλατο μας, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τυχόν μικροζημιές.


Παγούρι με νερό ή ισοτονικό ρόφημα


Εικόνα με τον βασικό εξοπλισμό ποδηλασίας, σε ημερήσια εκδρομή του συλλόγου.

Φαρμακείο


Τρόφιμα - snacks, σοκολάτες, παστέλια


Αντιανεμικό - μπλούζα για αλλαγή


Γυαλιά ηλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: