29/3/09

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας - Άνω Λουτράκι - Καταρράκτης Κουνουπίτσας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνία τελευταίας σηματοδότησης: 29/3/09
Υπεύθυνος: Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας
Συνολική χιλιομετρική απόσταση: 7 - 8 χιλ.
Χρώματισμός μονοπατιού - σημάδια: Κίτρινο χρώμα
Ενημερωτικές ταμπέλες: Στάδιο συλλογής στοιχείων (τοποθέτηση τους μέχρι 7/09)
Συνολική χρονική διάρκεια διαδρομής: 3 - 3:30 ώρες, μέσο πεζοπορικό περπάτημα.
Το μονοπάτι ξεκινάει απο τις εγκαταστάσεις των Λουτρών Λουτρακίου Αριδαίας. Συγκεκριμένα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ακολουθήσει το πλακόστρωτο που οδηγεί στο επισκέψιμο σπηλαιοβάραθρο. Στην συνέχεια ακολουθήστε το σηματοδότημένο με κίτρινο χρώμα μονοπάτι. Η κλίση τα πρώτα 20 λεπτά είναι μέτρια. Κινήστε σε μονοπάτι με χαμηλή βλάστηση και υπέροχη θέα προς τις εγκαταστάσεις των Λουτρών.
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά πορείας η κλίση άρα και η πορεία γίνεται πιο εύκολη. Στα αριστερά σας μπορείτε να θαυμάσετε το φαράγγι των Λουτρών. Το μονοπάτι σας οδηγεί μέσα σε χωράφια με κερασιές (ακολουθήστε τις πλαστικές κορδέλες) και σε περίπου 20 λεπτά θα φτάσετε στις εγκαταστάσεις ενός εκτροφείου, δίπλα στο Άνω Λουτράκι. Αμέσως μετά μπαίνετε σε δασικό δρόμο και ακολουθώντας τα κίτρινα σημάδια φτάνετε στο εγκαταλελημένο φυλάκιο. Εκεί έχει κατασκευαστεί πρόσφατα κιόσκι με θέα στο φαράγγι.
Στην διασταύρωση που υπάρχει στο φυλάκιο ακολουθήστε τον δασικό δρόμο που οδηγεί αριστερά. Σε περίπου 10 λεπτά φτάνετε σε μια στάνη και απο εκεί το μονοπάτι σας οδηγεί ξανά πάνω απο το φαρράγι. Το μονοπάτι γίνεται κατηφορικό και μέσα απο πυκνή βλάστηση σας οδηγεί δίπλα στο Ρέμα Νικολάου. Ακολουθήτε τα κίτρινα σημάδια που βρίσκονται στα δεξιά του ρέματος και σε περίπου 30 λεπτά θα φτάσετε στο καταρράκτη Κουνουπίτσα.
Η επιστροφή γίνεται ακολουθώντας την ίδια πορεία.
Ο καταρράκτης Κουνουπίτσας είναι το σημείο προορισμού αυτής της διαδρομής. Το φαράγγι των Λουτρών συνεχίζει για πολλά χιλιόμετρα ακόμα, όμως προς το παρόν δεν είναι σηματοδότημένο.

Το ρέμα Νικολάου που διασχίζει όλο το φαράγγι των Λουτρών.

Ο κίτρινος χρωματισμός - σημάδια μονοπατιού, υπάρχει σε όλη την διαδρομή.

Το παλιό Φυλάκιο στο Άνω Λουτράκι. Απο εδώ ξεκινούν οι περισσότερες και σημαντικότερες πορίες. Για τον καταρράκτη Κουνουπίτσα, ακολουθήστε τα κίτρινα σημάδια. Ο Σύλλογος θα τοποθετήσει ενημερωτικές ταμπέλες σε αυτό το σημείο.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της πορείας βλέπεται στα αριστερά σας, το εντυπωσιακό φαράγγι των Λουτρών με το Ρέμα Νικολάου.

ΕΝΑΡΞΗ: Ακολουθείται το μονοπατι που σας οδηγεί, στο επισκέψιμο Σπήλαιο - Βάραθρο των Λουτρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: