20/3/09

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣΟ Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας, έχει προγραμματίσει για το 2009, σηματοδοτήσεις – χαράξεις πεζοπορικών μονοπατιών, στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Αλμωπίας. Είναι γνωστό ότι η περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, γιατί σε μικρή απόσταση ο επισκέπτης ή ο ντόπιος μπορεί να επιλέξει πολλές και διαφορετικές πεζοπορικές διαδρομές. Όμως τα μονοπάτια της περιοχής, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χρησιμοποιούσαν λίγοι και μόνο αυτοί που ήταν γνώστες της διαδρομής. Γνωρίζοντας αυτή την κατάσταση αποφασίσαμε να αναδείξουμε τα μονοπάτια της περιοχής μας. Πως θα γίνει όμως αυτό;. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εθελοντών μελών μας και προβάλλοντας τα μονοπάτια μας με ανάλογα έντυπα ή το διαδύκτιο. Για φέτος έχουμε επιλέξει 10 μονοπάτια, από την Όρμα έως και την Τζένα τα οποία, θα σηματοδοτηθούν (δηλαδή θα τοποθετηθούν κατάλληλα χρώματα στο μονοπάτι για να μπορεί να το περπατήσει ο οποιοσδήποτε θέλει), θα χαρτογραφηθούν (θα συλλέξουμε στοιχεία για πηγές, βλάστηση, αποστάσεις, κλίσεις κ.α.). Στην έναρξη κάθε μονοπατιού θα τοποθετηθεί ειδική ενημερωτική ταμπέλα, η οποία και θα δίνει τις ανάλογες πληροφορίες στον επισκέπτη. Ενώ στους στόχους μας είναι, ότι μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας να εκδώσουμε ενημερωτικό έντυπο το οποίο θα λειτουργεί σαν οδηγός για αυτούς που θέλουν να περπατήσουν τα μονοπάτια της Αλμωπίας. Το τουριστικό προϊόν μας πρέπει να εμπλουτιστεί με πολλές δραστηριότητες. Εκτός αυτού αποστολή μας είναι η πρόσβαση με ασφάλεια στα μονοπάτια της περιοχής και από τους ντόπιους κατοίκους.
Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου, ενώ τα έξοδα θα καλυφθούν από το ταμείο μας ή από επώνυμες χορηγίες τρίτων.

15/3 Σηματοδότηση μονοπατιού - Λουτρά Λουτρακίου – περιοχή Σλάτινο (Όρμα)

Την Κυριακή 15 Μαρτίου, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου, πραγματοποίησαν, την προγραμματισμένη σηματοδότηση μονοπατιού, το οποίο ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις των Λουτρών (νέο parking) και καταλήγει στη περιοχή Σλάτινο (Όρμα). Η διαδρομή είναι συνολικής διάρκειας δύο ωρών και θεωρείτε εύκολη (μικρές κλίσεις). Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν σημάδια κίτρινου χρώματος, ώστε ο πεζοπόρος να ακολουθεί την προβλεπόμενη πορεία. Καταγράφηκαν ειδικά χαρακτηριστικά της διαδρομής τα οποία και θα αναρτηθούν σε ειδική ταμπέλα στις εγκαταστάσεις των Λουτρών. Η διαδρομή προσφέρεται και για την δραστηριότητα της ορεινής ποδηλασίας.

22/3 Σηματοδότηση μονοπατιού – Λουτρά Λουτρακίου – Άνω Λουτράκι - Καταρράκτης Κουνουπίτσα

Την Κυριακή 22/3 θα πραγματοποιήσουμε σηματοδότηση από τα Λουτρά – σπηλιά – Άνω Λουτράκι – καταρράκτης. Το μονοπάτι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, όμως λόγο των ζημιών στις γέφυρες του φαραγγιού από τις πλημμύρες είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στον καταρράκτη. Η εναλλακτική πορεία που θα σηματοδοτήσουμε, οδηγεί τον πεζοπόρο πάνω από το φαράγγι σε μια πολύ όμορφη πορεία και τον κατευθύνει στον καταρράκτη. Τα μέλη που θα πάρουν μέρος, καλούνται την Κυριακή 22/3 στις 8:30 στα γραφεία του Συλλόγου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την Κωνσταντίνα Τσολιαρίδου 6974.427678 και Δημήτρη Εμμανουήλ 6979.331737.


Δεν υπάρχουν σχόλια: