20/11/09

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ....


Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές απορίες που έχετε πριν τις πορείες με τον Σύλλογο μας.
Επειδή ζούμε σε μια περιοχή που λίγο πολύ είμαστε όλοι γνωστοί και ξέρετε ότι ασχολούμαστε με τον ορειβατικό σύλλογο Αριδαίας, μας ρωτάτε λίγο πολύ τα παρακάτω:

? Θέλω πολύ να έρθω στο βουνό μαζί σας αλλά, επειδή δεν είμαι αράχνη όπως εσείς, φοβάμαι τα σκαρφαλώματα και τα σκοινιά που χρησιμοποιείται στα βράχια.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος στις εκδρομές που προτείνει να πάρετε μέρος, δεν σκαρφαλώνει σε βράχια, ούτε χρησιμοποιεί σχοινιά. Η δραστηριότητα αυτή λέγεται αναρρίχηση σε βράχο. Θέλει ιδικές ικανότητες και γνώσεις. Εμείς απλά περπατάμε στα βουνά. Όταν το περπάτημα είναι μικρής διάρκειας, τότε αυτή τη δραστηριότητα την ονομάζουμε πεζοπορία, η οποία είναι εφικτή από τον οποιοδήποτε. Όταν κάνουμε εκδρομές σε ψηλά βουνά, χιονισμένα οι οποίες συνήθως είναι και πολύωρες, τότε αυτό που κάνουμε είναι ορειβασία. Ξεκινήστε λοιπόν από μια απλή πεζοπορία και εάν σας αρέσει η όλη δραστηριότητα, μπορείτε να περάσετε στο επίπεδο της ορειβασίας.

? Που είστε θέλω να γραφτώ;

Ο ορειβατικός Σύλλογος, νοικιάζει γραφεία δίπλα στο πρακτορείο ΠΡΟ – ΠΟ Αυγουστάκης, στο στενό της ΔΕΗ στην Αριδαία. Μπορείτε να μας βρείτε εκεί, κάθε Τετάρτη από τις 21:30 έως και τις 22:30.

? Τι εξοπλισμός χρειάζεται; Είδα προχθές μια ταινία με θέμα το Έβερεστ. Έγω κράνος δεν βάζω με τίποτα!!!

Ψυχραιμία. Διαλέξτε ρούχα που φοράτε όταν γυμνάζεστε. Είναι τόσο απλό. Ζητήστε από εμάς, τον κατάλογο με τα εφόδια, που πρέπει να έχετε μαζί σας στην εκδρομή. Εάν σας ενδιαφέρει το βουνό, θα εξοπλιστείτε με ειδικό ορειβατικό ρουχισμό.

? Κάνω διάδρομο, pilates, έχω κόψει το βραδινό, περπατάω στο περιφερειακό της Αριδαίας, μπορώ να έρθω;

Και βέβαια, εμείς δεν θέλουμε δεκαθλητές, αλλά ανθρώπους με κέφι και μεράκι για τον τόπο τους. Έτσι και αλλιώς, θα δοκιμάσεις σε κάτι εύκολο στην αρχή.

? Μπορώ απλά να δοκιμάσω σε μια εκδρομή;

Ο Σύλλογος βγάζει κάθε τρίμηνο πρόγραμμα εκδρομών. Στις χαρακτηρισμένες ως εύκολες εκδρομές μπορεί να πάρει μέρος ο οποιοσδήποτε θέλει, χωρίς να είναι καν μέλος. Επαναλαμβάνω μόνο στις εύκολες.

? Τι θέλετε για να γίνω μέλος του συλλόγου;

Να συμπληρώσεις μια αίτηση εγγραφής με τα στοιχεία σου, να πάρεις το πρόγραμμα εκδρομών και φυσικά να έρθεις στα γραφεία μας.

? Πόσο κοστίζει η εγγραφή;

20 ευρώ είναι η ετήσια εισφορά κάθε μέλους και 5 ευρώ η εγγραφή (μόνο μία φορά).

?Αξίζει τον κόπο;

Η απάντηση δική σου…


Δεν υπάρχουν σχόλια: